Inspirerende spreuken in het straatbeeld van Zonnebeke

Zonnebeke — Vaak spreken we pas over mentale gezondheid wanneer het al niet zo goed met iemand gaat. Daarom wil het gemeentebestuur tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid psychische kwetsbaarheid bespreekbaar maken via spreuken in het straatbeeld.

Een op vier mensen geeft aan zijn of haar kracht soms even kwijt te raken. Je niet goed in je vel voelen, dat kan iedereen gebeuren. Van 1 tot 10 oktober wil Zonnebeke haar inwoners wijzen op de sterktes die ze bezitten en waar ze trots op mogen zijn. Onder het motto ‘samenveerKRACHTig’ wordt iedereen uitgenodigd om zijn of haar kracht te ontdekken.

De wereld is zoveel mooier met jouCreatief talent

‘Zelfs de laatste loper in een wedstrijd is voor al diegenen die niet lopen’, ‘De wereld is zoveel mooier met jou’, ‘Wacht niet op bijzondere momenten, maak gewone momenten bijzonder’. Dit is slechts een greep uit de vele krachtige boodschappen die vanaf begin oktober in het straatbeeld van Zonnebeke te zien zullen zijn. Een tiental creatieve vrijwilligers nemen in totaal 35 vensters en etalages in Groot-Zonnebeke onder handen. Loop alvast niet te snel voorbij aan het raam van je bakker of slager. Laat je ontroeren, opvrolijken of stilstaan bij je eigen krachten.

Door positieve geestelijke gezondheid aandacht te geven, hoopt het bestuur tegelijkertijd meer begrip te creëren voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn.

Zit je met vragen of heb je nood aan een gesprek? De maatschappelijk werkers bieden je graag een luisterend oor en helpen je verder op weg.

Meer info? Sociale dienst,  051 48 01 10, [email protected]

Samen veerkrachtig