Het recyclagepark werkt volgens het diftarsysteem. Diftar betekent dat je afhankelijk van de afvalsoort en de aangebrachte hoeveelheid al dan niet een kostprijs betaalt. Er wordt gebruik gemaakt van weegbruggen om de juiste hoeveelheid te bepalen. Afval voorkomen is de boodschap.
De afvalsoorten waarmee je terecht kan op het recyclagepark worden in drie kleurengroepen opgedeeld. Voor je dus naar het recyclagepark komt, is het belangrijk om al je afval goed te sorteren volgens deze drie groepen. Zo verloopt je bezoek aan het recyclagepark veel vlotter.
Het park werkt met een weeg- en registratiesysteem. Bij elk bezoek heb je daarom je identiteitskaart nodig. Zo wordt bijgehouden hoeveel afval elke bezoeker aanbrengt.
- Opgelet: nieuwe inwoners! Na goedkeuring van je domiciliewijziging, kan je pas na twee werkdagen terecht op het recyclagepark.
KMO’s, zelfstandigen, scholen, verenigingen, rusthuizen, toekomstige inwoners, eigenaars van tweede verblijven en eigenaars van een woning in de gemeente maar niet wonen in de gemeente hebben een badge nodig. Die badge kost 5 euro en kan aangevraagd worden bij de milieudienst in het gemeentehuis of via mirom.be. Bij elk bezoek is de badge nodig, samen met de identiteitskaart van de persoon die het afval brengt.
Voor grote voertuigen (> 4 ton en < 9 meter) is er een specifieke regeling. Zij kunnen het park enkel op donderdagnamiddag bezoeken.